Ge mig mera äpplen, utflykt till Kivik

Österlen, älskade Österlen, hur vackert är det bara inte där? Det är en helt fantastisk känsla att köra längst med kusten. Här sträcker sig de långa vita stränderna ut och plötsligt möts man av äppelträd, i massor, på linje. 

Vi befinner oss i Kivik. Kiviks musteri rättare sagt. Jag älskar äpplen, det finns nog ingenting på jorden som är godare än äpplen. Royal Gala och Aroma är mina favoriter. Söta och hårda, jag gillar inte smuliga äpplen.

Kiviks musteri har såklart massvis med olika sorters äpplen men även päron. Här får man stiga rakt in i äppelodlingen. Jag trodde inte jag skulle tycka att det var så roligt som det faktiskt var, riktigt mysigt.

Vi gick igenom den del där du får lära dig mer om hela processen, från odling till en färdig produkt. Riktigt spännande! En del handlar även om bina (inga bin, inga äpplen) och under den delen började jag fnissa utan lika. Varför? Det behövs lite bakgrundsfakta för att förstå.

Jag antar att du känner till appen Snapchat? Om inte är det en app där man kan skicka bilder och videos till varann och som sedan försvinner direkt. Du kan välja olika filter och därmed skicka roliga bilder, tex att se ut som en hund. H. Fattade tycke för filtret när der ser ut som att man dansar runt i en bioutfit och brukar skicka den rätt ofta till mig på snap.

Inne på Kiviks musteri på den del där man lär sig mer om bin så fanns det en skylt ”Nu kan du också vara ett bi” samt en tillhörande bidräkt. Jag brister ut i skratt eftersom att jag ser framför mig hur H. Tar på sig dräkten och dansar runt som ett bi!

Samtidigt som jag fnissar pekar jag exalterat på bidräkten och säger till H.

Kolla! Nu kan du äntligen få dansa runt som ett bi live!

Tyvärr tog han inte på sig bidräkten till min stora besvikelse. Det fanns ändå inte i hans storlek. Men synen hade varit hysterisk!

Efter mitt lilla skrattanfall där H. mest skakade på huvudet och upprepande gånger sa att nej han skulle inte ta på sig någon bidräkt så köpte vi med oss några flaskor äppelcider och satte oss på uteserveringen på Stinas café och åt varsin äppelkaka, Mums!

Jag rekommenderar varmt ett besök till Kiviks musteri, även om man inte är en äppelfantast. Precis intill ligger en av mina favorit nationalparker Stenshuvud, perfekt att kombinera med ett besök i Kivik.


Hitta hit

Karakåsvägen 45, 277 35 Kivik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *