Ett fyrfaldigt hurra för äpplet!

Igår (26 september) var det äpplets dag och därför tänkte jag dela med mig av min utflykt till Äppelmarknaden i Kiviksom jag var på nu i helgen. Det är en årlig äppelmarknad där lilla Kivik fylls till bredden med äpplen och besökare.

Vi kom fram vid lunch och jag måste tyvärr börja med att säga hur besviken jag blev. De tog ett inträde på 120 kr. Jag var inte beredd på ett inträde över huvud taget, det har jag aldrig varit med om tidigare vid marknader och det faktum att det var så högt. Jag var beredd på att vända och åka hem. Resan till Kivik är dock ganska lång så vi bet ihop och gick in ändå.

Väl inne sjöng Lotta Engberg och Lasse Kronér glatt på en liten scen, det var väldigt trevligt. Bakom dem fanns en gigantisk tavla där hundratals, kanske tusentals, äpplen var fastspikade och bildade ett vackert mönster. Inne på marknaden fanns även en väldigt fin utställning där de byggt olika konstverk av äpplen och ciderflaskor samt lagt ut alla sorters äpplen på en rad runt utställningen.

Det var en väldigt trevlig dag. Utställningen var fin, marknaden och musiken var trevlig och jag fick med mig en massa äpplen och cider med hem – men jag tycker att 120 kr är för dyrt. Sen är Kivik mycket mysigare att besöka när det inte vimlar av besökare – förlåt Kiviks äppelmarknad.

5 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top