Att känna sig trygg i att faktiskt inte ha en plan

Igår pratade jag och en kompis om semesterplaner för hösten och det slog mig att jag inte har några. Jag planerar alltid något, oftast en utlandssemester, men inte nu. Visst det är helt fantastiskt, underbart och mysigt att se sig om i världen, och kanske få uppleva lite värme som är svårfångat i Sverige. MEN det är också helt fantastiskt, underbart och mysigt just precis här. Det känns som att jag funnit ro i att bara vara här och nu. Att ha alla dörrar öppna och jag känner mig trygg, för kanske första gången någonsin, i att inte ha en fast plan.  

Sverige kan också vara exotiskt och annorlunda. I alla fall i ett växthus.
En liten sjö utanför Lund

Denna helg är dock planerad, men inte av mig. Nej jag ska bara infinna mig på en plats en bestämd tid och sen är det andra som planerat åt mig. Är inte det helt fantastiskt? Jag ska följa med på ännu en vandring med några från facebookgruppen Vandringsträning skåne – vandringsbloggen community. I helgen ska vi vandra vid Immelnsjön, på gränsen till Blekinge. Jag är väldigt exalterad för området runt sjön kallas ofta för den sista vildmarken i Skåne.  Jag har varit här innan och du kan läsa om den utflykten här. Det kanske är lite att ta i men det är i alla fall fullt med skog. Jag fullständigt älskar att vandra i skogen. Alla dofter och den vackra naturen som känns mystisk och främmande men ändå så härlig.  Jag håller bara tummarna att min fot, som jag haft en del problem med, kan hålla ihop ordentligt.

Utöver själva vandringen ser jag fram emot övernattningen i tält. Denna gång ska vi ta med oss en härlig höstgryta till middag (mums) och havregrynsgröt med frön, honung och bär på morgonen. Jag vet inte vad det är med mig. Hemma i lägenheten tycker jag inte matlagning är ett dugg kul, nej inte ens när man är två. Men ute i skogen när det är mer av en utmaning då är det plötsligt riktigt roligt!

Utöver helgen har jag som sagt ingenting annat planerat men jag har en hel drös med sparade bilder och länkar till olika naturområden jag skulle vilja besöka. Jag får helt enkelt se vad det blir. Här kommer dock en lista på några nationalparker som jag är riktigt sugen på att besöka, kanske inte i år men någon gång framöver. Har ni varit på någon berätta gärna hur det var! 🙂

Nationalparker jag vill besöka inom kort:

Ett tips till dig som också skulle vilja besöka Tivedens nationalpark och samtidigt passa på att övernatta själv i tält. Kvinnliga äventyrare har ett evenemang den nu i slutet av oktober i just Tiveden. Du kommer till sidan för evenemanget här.

2 Kommentarer

 1. Katarina
  19 oktober, 2017

  Tänk jag har varit i alla de där nationalparkerna utan Tresticklan, som kräver lite bök. Jag har dessutom varit i dem fler än en gång och Norra Kvill växte jag upp brevid, bara en mil därifrån, tänka sig ändå. Nu bor jag ganska nära Tyresta, typ kanske en mil eller lite mer men har bara besökt den två ggr. Lite skamligt ändå. Norra kvill, tiveden och tyresta är såååå himla vackra. Var i fulufjället ett par veckor sen så knåpar på ett inlägg om det nu alldeles as we speak.

  Svara
  1. Friluftsjournalen
   20 oktober, 2017

   Härligt de ser väldigt vackra ut med härliga skogar. Norra Kvill som står först på min lista att besöka! 😀 Får hålla utskick på din blogg efter inlägget om Fulufjället då 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *