Släpp lös barnasinnet i Kojskogen

Minns du hur roligt det var att bygga kojor som liten? Eller har du aldrig provat? I Lund i det nyutvecklade område Brunnshög hittar du massor med innovativa, roliga idéer. En av dessa är Kojskogen. Här finns det pinnar till hands så att du kan bygga din alldeles egna koja, mur, skulptur, vad som helst egentligen. Det här är även en perfekt utflykt för dig med barn.  

Jag bor i Lund och hade aldrig hört talas om Kojskogen. Det var när jag fick hem programmet för Sommarlund som jag såg meddelandet ”kom på workshop och bygg din egen koja i Kojskogen”. Vi cyklade  iväg och möttes av en stor folksamling. Barnfamiljer var såklart på plats men även de i vår egen ålder. På plats fanns även en enorm hög med pinnar precis intill en stor koja och en grillplats. Platsen var redan över förväntan när vi gick mot ingången.

Ingången var byggd av pinnar och bildade ett valt som ledde in i skogen. Jag trodde inte att det skulle finnas någon större mängd kojor, kanske bara någon enstaka liten koja. Jag hade verkligen fel. Hela skogen myllrade av häftiga kojor och olika skapelser och någon hade klistrat upp högtalare som spelade lugn och mysig musik. När jag först hörde musiken vände jag mig mot H. och såg då att han hade ett leende på läpparna, nästan lite otäckt, jag visste att han funderade på något och var tvungen att fråga.

Jag tänkte bara på vilka möjligheter det finns med den här musiken. Tänk själv. Du går in här när det är mörkt och lite kusligt. Allting verkar lugnt och sen plötsligt hör du ett högljutt otäckt morrande bakom dig. Du vänder dig om men det är ingen där! men sen kommer ljudet igen och igen -H.

Det var kanske inte en idé för de barnfamiljer som var på plats men om man någon gång vill använda skogen under halloween – kör på!

Kojskogen i Lund är sammanfattningsvis en perfekt utflykt för barnfamiljer men även för dig som är lite äldre och vill passa på att bygga en koja eller bara titta på de skapelser som finns.


Hitta hit

Koordinater hit: 55.718668, 13.237961
Buss 166 stannar vid Lund Solbjer

Har du varit här?

Kommentera gärna om du har varit här och om du har fler tips på vad man kan göra i trakten. Fler bilder hittar du på Friluftsjournalens Instagram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *