Hillehögsdalarnas slående vyer

Är du på jakt efter en utflykt i Landskrona trakten där du kan promenera och samtidigt njuta av utsikten? Naturreservatet Hillehögsdalarna ligger i utkanten av Landskrona precis intill Glumslövs backar. Här bjuds du in till höga branter där du kan blicka ner över Landskronas kustremsa och njuta av den slående utsikten över havet och ön Ven. Välj mellan att vandra en kortare slinga eller följ Skåneleden för en längre vandring. 


För att komma till naturreservatet parkerar du vid Borstahusens camping och går ner till Lill-olas badstrand. Här möts du av en lång, ganska nybygd, brygga med glasräcken längst ut för att inte missa någon utsikt. Här är det långgrunt och även längst ut på bryggan når vattnet bara till midjan. Vattnet är dock helt klart, det finns ingen tång och om du vill kan du följa dykslingan längst med kusten där du får lära dig mer om djurlivet i Öresund.

När du följer strandpromenaden kommer du med störst sannolikhet att möta en och annan glad hund som kastar sig ut i havet vid hundbadet. Kort därpå kommer du fram till kohagen. Du kan välja att gå på den breda vägen eller en smal slinga bredvid där kommunen lagt ut sågspån, förmodligen för att det ska bli behagligare att gå. Du följer vägen uppför en lite brantare backe och går snart över en vacker bro. Nu kommer du att se skylten "Naturreservatet Hillehögsdalarna".


Väl framme i Hillehögsdalarnas naturreservat kommer du att gå längst med en naturslinga längst med kustremsan. Det känns som att gå i en lövskog men du har hela tiden vyer över havet och branterna ner. Om du avviker från leden kan du hitta små platser där du kan slå dig ner i lugn och ro och njuta av utsikten. Ett tips är att ta med sig picknickfilt och matsäck. Skogen tar inom kort slut och framför dig brer sig själva dalarna ut. Här är det som att gå i en berg- och dalbana, upp och ner. Om du inte fortsätter mot Glumslövs backar följer du leden runt och tillbaka till Borstahusen.


Naturområdet bjuder på en riktigt vacker promenad där du kan välja mellan följande slingor: 
  • Sandbergen-slingan, 3,2km
  • Sundviken-slingan, 1,8km
  • Havsleden som tar dig vidare till Glumslövs backar

Hitta hit:

Koordinater till parkeringen: 55.905726, 12.806506

Har du varit här? 

Kommentera gärna om du har varit här och om du har fler tips på vad man kan göra i trakten. Fler bilder hittar du på Friluftsjournalens Instagram.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top