Ekholmssjön: En liten pärla i Svedala

I Svedela ligger denna lilla pärla – Ekholmssjön. Första gången vi åkte hit såg vädret si så där ut. Alltså grå himmel men inget regn. Jag minns att vi var aningen irriterade på varann jag och H. men jag kan inte minnas varför. Gräl och irritation över saker man inte ens minns är så himla onödiga. Önskar jag kunde sluta med sånt men ibland kommer irritationen som ett brev på posten. 

När vi kom fram till Ekholmssjön och skulle stiga ur bilen öppnar sig himlen. Så där så det känns som att någon häller en spann över dig. Nu satt vi i bilen så det var ju bilen som fick ta smällen. Det regnade så mycket att vi inte ens kunde se ut. 

Jaha det här var ju lönt sa jag

Det var inte speciellt lockande att gå ut ur bilen så vi hade kört för jäves, irriterade dessutom. Plötsligt dundrade till ordentligt, en riktig åskknall. Nu kan vi DEFINITIVT inte gå ut. Båda två börjar skratta för fulla muggar av hela situationen och vi kör därifrån skrattandes och glada.

Självklart åkte vi dit igen. Den dagen var vädret också dåligt men det regnade i alla fall inte. Där möttes vi av Ekholmssjön som är format som ett hjärta, det ser man på satelittbilder. 

Platsen är väldigt stillsam, det ligger ett lugn över platsen som är helt underbar. Det ser dessutom ut som ett perfekt ställe att bada på!

2 Kommentarer

 1. Frida G Svensson
  17 september, 2017

  här har man bott ett helt liv i skåne och jag hade inte en aning om denna platsen!

  Svara
  1. Friluftsjournalen
   17 september, 2017

   Vad roligt att man kan tipsa om nya platser i så fall 😃 Jag har också upptäckt en massa nya platser i Skåne som jag inte visste fanns, fast att jag bott här hela livet 😊 Det som är så kul med att utforska 😃

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *