De tre väderstrecken

Jag har bott både i sydvästra, nordöstra och nordvästra Lund. Det är bara sydöstra och centrum jag inte bott i så därför tänkte jag dela med mig om mina favoritställen i Lund.

Sydvästra Lund / Vildanden

Detta område är väldigt lugnt och stilla med närhet till Nova Lund och ganska nära centralen. Mitt favoritområde här (förutom Nova som jag är stammis på) är Rinnebäcksravinen. Det är en vacker liten dalgång bakom Vildanden. Du kommer lättast hit med buss nr 4 eller 2.

Nordvästra Lund / Gunnesbo, Nöbbelöv

Detta område är också väldigt lugnt och stillsamt med närhet till flera olika naturområden. I närheten ligger till exempel Sankt Hans men tyvärr är det inget ställe som jag tycker speciellt mycket om. I nordvästra Lund föredrar jag istället Nöbbelövs Mosse. Buss nummer fyra stannar i närheten och sen är det en skön promenad längst med en cykelväg ut till mossen.

Nordöstra Lund / Norra Fäladen

Bortom LTH, bakom alla studentbostäder så långt norr man kan komma där bor jag idag. Här är det långt från allt och samtidigt tar det 15 minuter på cykel till centrum. Lund är väldigt litet men känns relativt stort ändå. Favoriten här uppe är Klosterängshöjden, men det är det ändå som finns kan jag tillägga. Om ett par år kommer det förmodligen finnas parker i närområdet vid Brunnshög. Klosterängshöjden är dock trevlig för den bjuder på fina vyer och söta små dammar/sjöar. Hit tar man sig också med buss nr 4.

Centrum

Sist men inte minst tar jag med en plats i centrum även om jag aldrig bott där. Här finns det många fina platser som Stadsparken och den lilla parken vid Universitetsbiblioteket och Skissernas museum. Finast, mysigast och charmigast är dock Botaniska trädgården! Säsong spelar ingen roll det är lika fint oavsett. Hur tar man sig hit? Lite hur som helst egentligen det ligger ju i centrum.

Om man vill skulle man kunna ta sig till alla ställen med hjälp av 4:an eller om man föredrar att cykla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen