Att låta hjärnan vila genom att vandra genom trolska skogar i Klåveröds strövområde

Jag har varit så gott som helt stilla i flera dagar, om inte mellandagsrea shopping räknas som motion?

Plötsligt mellan alla animerade filmer och julgodis känner jag mig dock extremt uttråkad. Så pass att jag längtar tillbaka till jobb? Hjälp!

Läst dock ett blogginlägg om att våga vila (läs det här) där jag dels började reflektera kring varför jag inte kan acceptera att det inte händer en massa aktiviteter och bara njuta av lugnet? Men även att jag kanske är så uppjagad för att det egentligen är hjärnan som behöver vila och inte kroppen.

På jobb använder jag inte kroppen. Jag har ett kontorsjobb, men däremot går hjärnan på helspinn. Att då försöker varva ner genom en massa skärmtid? Kanske inte det mest optimala.

Jag åkte därför till ett Strövområde jag aldrig besökt innan – Klåveröds strövområde. Det ligger precis intill Söderåsen men naturen är ändå helt annorlunda.

Först kom jag fram till Klåverödsdammen som är omgiven av trolsk granskog och mjuka stigar längst med dammen. Det var verkligen mysigt. Därefter begav jag mig vidare till Hillehögs utsiktstorn. Det var lite svårt att hitta och gpsen gjorde mig inte klokare men som tur var stötte jag på ett gäng vandrare som hade med sig en fysisk karta och som också skulle till utsiktstornet! Tur det finns så många andra ute som gärna hjälper till!

Utsiktstornet var extremt högt och jag fick gå upp längst med en hal stege. Upptäckte halvvägs upp hur höjdrädd jag är. Något jag helt glömt bort men jag klarade mig ändå hela vägen upp och kunde njuta av utsikten 🙂

I området finns det massor med stigar att välja mellan och det ska det även finnas Snuvestuans lilla grotta, Vargadalen med rasbranter och Skorstensdalens torbildningar. Traneröds mosse, en nästan helt orörd mosse, ligger också precis intill strövområdet.

Läs mer på Skanskalandskap.se där det även finns en karta och gps koordinatorer till dammen.

Skåneleden SL 3 etapp 2 och 3 går också härigenom. Läs mer här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gå till toppen